Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Warmte in Nederland

W.A.R.M. staat voor Warmte Accumulerende Regeneerbare-brandstof Massakachels en vindt zijn oorsprong in een tiental kleinschalige ondernemingen. Deze ambachtelijke bedrijven hebben als hoofdtaak het produceren en leveren van warmte-accumulerende houtkachels, ook wel massakachels genoemd.

Deze kachels kenmerken zich door:

  • het verspreiden van aangename stralingswarmte
  • een groot gebruiksgemak
  • een milieuvriendelijke en duurzame manier van hout verbranden
  • een hoog verbrandingsrendement.

Temeer omdat snoei - en resthout probleemloos gestookt kan worden, zijn dit de kachels van de toekomst. In de vorige eeuw was steenkool verantwoordelijk voor de verwarming van Nederlandse huizen. Door milieugevolgen en schaarste moest men op zoek naar een andere brandstof. Toen kwam het aardgas en deed de centrale verwarming zijn intrede. Vanaf die tijd werden houtkachels hoofdzakelijk geplaatst voor de sfeer.
Tegenwoordig kijken kachelgebruikers ook naar de stijgende stookkosten en de milieuaspecten.
De belangstelling voor hoogrendementskachels met een herwinbare brandstof neemt de laatste jaren steeds sterker toe. Mede hierdoor is de brancheverenging WARM opgericht en is een nieuw feit aan de Nederlandse kachelhistorie toegevoegd.
Dergelijke brancheverenigingen bestaan al langer in Amerika en Europa en zijn een belangrijke bron van informatie en een concrete opstap voor belangstellenden. Nu is Nederland ook in dit rijtje thuis.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren